Kurban bayramında kemikleri kaynatıp suyuyla yahni yapıp afiyetle içeriz. Ben o
taze etle yapılan yahniyi bütün bi sene ağzım sulanarak bekliyorum açıkçası. Annemin yaptığını da
tek geçerim hani :)
Bu sene ilk defa ben de evde yaptım. Ama 2,5 kişi olduğumuz için suyu fazla fazla arttı. Çok
beklemiyor kemik suyu bilirsiniz. Aklıma birden yazdan kalma buz torbaları geldi. Çok da iyi oldu
çünkü neredeyse her yemeğime özellikle oğlumun yemeklerine kemik suyu katma şansım oldu.
Beni bilenler bilir hazır olan her şeye çok karşıyımdır. Yıllardır bulyon tarzı şeyleri
asla tüketmem.
Çünkü onların biz tükettiğini düşünüyorum.
Velhasıl-ı kelam yemeklerde kemik suyu kullanacaksam alıyorum iki tablet afiyetle sağlıkla
tüketiyoruz. Tavsiye ederim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder